شاهنشاها سایه خدایم! غلام ابدی از دور هزار بار پای مبارک آن وجود عزیزتر از جان را بوسیده و از پیشگاه مبارک استدعا مینماید که تبریکات صمیمانه و خالصانه چاکر را به مناسبت روز مسعود و فرخنده و تاریخی چهارم آبان قبول فرمایند.»
فرایند رقابتآمیز سلطهجویانه در ایران، از سالهای پایانی دهه 1320 وارد فاز جدیدی شده و همچنان که میدانیم، نهایتاً، آمریکاییان موضوع مشارکتشان در راهاندازی کودتا علیه دولت دکتر محمد مصدق را، عمدتاً، بهنگرانی از گسترش نفوذ و حضورسلطهجویانه حزب توده و کمونیستها و بالتبع شوروی در ایران پیوند زدند.
دولت جمهوری اسلامی ایران دعوایی به خواسته ۳۶ میلیارد دلار علیه ۵۵ نفر از افراد خاندان پهلوی و وابستگان آنها در دادگاه عالی نیویورک اقامه نموده که مطابق قرارداد الجزایر، آمریکا موظف به استرداد آنها بود ولی هرگز این تعهدات را انجام نداد.
در حالی که شاه همه رو سرکوب و قتل عام می کرد و به اذعان روزنامه ها در یک درگیری حدود صد نفر در زمان انقلاب کشته شدند برخی از افراد وابسته به شاه با بستن چشم های خود به این فجایع نامه فدایت شوم برای شاه در روزنامه ها منتشر می کردند. البته این پاچه خواری ها شاه را به مذلت و سقوط کشاند.
این خیانت را در حقیقت چند تن از نزدیکان شاه مرتکب شدند و به قدری او را تشویق و تحریص به خرید املاک و آباد کردن آن نمودند و به اندازه ای دایره تملک او وسعت یافت که از هرگونه احجاف و تعدی نسبت به مالکین و مردم بی اطلاع مانده ...
کتر جمشید آموزگار وزیر دارایی به منظور آنکه سازمان وزارت دارایی به سبک وزارت دارایی آمریکا اداره میشود چندی قبل از آقای ج. کانان خزانهدار کل سابق امریکا دعوت مینماید که به ایران آمده و کار سازمان دادن وزارت دارایی را به ترتیبی که در امریکا عمل میشود به انجام رساند...
روزنامه الرأی العام بقلم آقای یوسف مساعید در شماره مورخ دهم شهریور ماه جاری [مقالهای] منتشر کرده است که طی آن شدیداً به شش تن از روزنامهنگاران ایرانی که مدعی است به طور رسمی به عنوان نمایندگی از مطبوعات ایران به اسرائیل مسافرت کردهاند حمله نموده مینویسد:
ناب آقای نخستوزیر اوامر را به وزرای علوم و آموزش عالی و آموزش و پرورش ابلاغ نمودهاند که در داخل مدارس و دانشکدهها و مؤسسات عالی آموزشی نباید با چادر تردد نمایند و مسئولیت با این دو وزارتخانه میباشد.
انتصاب امیناله فروغی به سمت مدیرکل روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش موجب تعجب فرهنگیان شده و لطمه بزرگی به موقعیت دکتر شریفی وارد ساخته است. فروغی در بین فرهنگیان به نام یک بهایی متعصب شناخته شده است
رضاشاه از سالهای 1312ش به بعد، که به مستبدی مطلقالعنان بدل گردید، مایل به نابودی هر کانون قدرتی جز خودش گردید و در ایجاد حکومت اختناق و وحشت، حتی به نوکران خود نیز رحم نکرد و بیرحمانهترین جنایتها را علیه نزدیکترین معتمدان و دوستان خود صورت داد.
در اثر همراهی و مساعدت رضاشاه دولت آلمان هیتلری نیز موفق به کسب مقام مهمی در اقتصاد کشور شد چنان که در آستانه سال 1941(1319 شمسی) سهم آلمان در تجارت خارجی ایران بالغ بر 5/45 تا 48 درصد گردید.
«مستدعی است به نیروی هوایی شاهنشاهی ابلاغ فرمایند نسبت به حمل پیازهای مزبور که برابر اعلام سفارت شاهنشاهی ایران در هلند در حدود 13 تن میباشد اقدام لازم معمول فرمایند»